Előfizetői tartalom

Fed: lassabb gazdasági növekedés - nem lesz nagyobb gond az inflációval

Portfolio
Távolról sem volt egységes az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed Nyíltpiaci Bizottsága az október végi kamatdöntéskor, amikor végül az irányadó ráta 25 bázisponttal 4.50%-ra csökkentéséről határozott a testület - derül ki az ülésről készített, tegnap kiadott jegyzőkönyvből. Ebben a dokumentumban most először tett közzé három évre vonatkozó gazdasági előrejelzéseket, ráadásul az eddiginél bővebb háttérinformációkkal a Fed. Ezek alapján elmondható, hogy a jegybanki vezetők most az eddig kommunikáltnál jobban aggódnak a lassuló gazdasági növekedés miatt.

A GDP-bővülés ütemére most 1.8-2.5% közötti tartományt jelöltek meg a Fed szakértői, ami lassabb, mint a júliusban jósolt 2.5-2.75%, illetve elmarad az idei évre várt 2.45%-os mértéktől is. Egyes Fed kormányzók csupán 1.6%-os jövő évi gazdasági növekedést tartanak reálisnak. eurusdcomp A lassabb jövő évi növekedéssal kapcsolatos előrejelzések erősítették a piac...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés