Előfizetői tartalom

PM a közpénzügyi csomagról: "megegyezési kényszer van"

Portfolio
"Nem a név a lényeg", azaz hivatalnak, vagy tanácsnak hívják majd azt a szervezetet, ami a fiskális fegyelmet erősítené - emelte ki a kormány és a nagyobbik ellenzéki párt közötti vitával kapcsolatban a kormány álláspontját a mai államháztartási sajtótájékoztatón Tátrai Miklós. A Pénzügyminisztérium államtitkára hozzátette: "a hivatali apparátus mérete nincs kőbe vésve, ebben bizonyosan van megegyezés". Szavai szerint attól függ majd, hogy mekkora legyen a hivatal, hogy konkrétan milyen feladatkört kap (véleményezési jogkör kész számítások alapján, vagy az adatokat maga állítja elő).

A közpénzügyi törvénycsomaggal kapcsolatos tárgyalásokról elmondta: "egy biztos, hogy megegyezési kényszer van". Tátrai hangsúlyozta, a kormány részéről a PM kész a tárgyalások folytatására, "nyilván azon elvek mentén, amelyeket eddig is hangoztattunk". A Portfolio.hu azon kérdésére, hogy látnak-e esélyt az ellenzékkel való megegyezésre (amely a jelek szerint az önkormányzati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés