Előfizetői tartalom

Hogyan tovább magyar nyugdíjrendszer? (Deutsch Antal)

Portfolio
A magyar panaszkultúra hálás tárgya a nyugdíjrendszer. A nyugdíjszintek túl alacsonyak a közvetlenül érintettek szemszögéből, és kezelhetetlenül magasak a költségvetés szempontjából. Aki hozzáértéssel merül a témába, gyorsan felismeri, hogy itt-ott történő lefaragásokkal a kirovó-felosztó pillér meg egynéhány évig tartható, de a most élő fiatalok részére mai formájában mar nem lesz ott. A pénztárak, mint felhalmozó rendszer, működnek, de a járadékfizetésre nincsenek igazan felkészülve. A kormány vitára hívta az érdekelteket, abban a nyilvánosan kifejezett reményben, hogy javaslati szinten megoldás születik.

A nyugdíj napjaink egyik központi kérdése. A témát érintő szakmai írások folyamatosan nyomon követhetőek a Portfolio.hu Nyugdíjmellékletében. Érdemleges megoldás csak a realitások szintjére épülhet. A folyamat nyilván ott kezdődik, hogy kijelölünk egy célállapotot, és amikor azt elfogadtuk, kidolgozzuk az átmenet lehetőségeit, és ezek közül választunk egy menetrendet....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés