Előfizetői tartalom

47 milliárdot elkölthetnek a tárcák

Portfolio
Mivel a vártnál kedvezőbben alakult az államháztartás hiánya az év eddigi részében, a kormány a múlt heti döntésével felszabadított 47 milliárd forintot a minisztériumoknál lévő egyensúlyi tartalékokból - írja a Napi Gazdaság. A tartalékok rendszerét a tervezési hibák elkerülése érdekében hozták létre. Az idei évre vonatkozó költségvetési törvényt úgy fogadták el, hogy a minisztériumok kiadásainak 10%-át tartalékba helyezték, amit csak akkor költhetnek el a tárcák, ha az évközi gazdálkodásuk (negyedévente vizsgálják) a terveknek megfelelően alakul.

A tartalékfelszabadítás alapján a legnagyobb összeget, 8.5 milliárd forintot az okmányirodákat és a volt lakcímnyilvántartót egyesítő Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala kapja, a rendőrségnek 1.3 milliárdot juttatnak, de további félmilliárd jut az igazságügyi tárca tartalékából a határőröknek is. A miniszterelnökségen belül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés