Előfizetői tartalom

Vége a hülyítésnek, jön a költségvetési hivatal

Portfolio
Lenne egy pártsemleges intézmény, amely megmondaná, hogy a pártok át akarnak-e verni minket ígéreteikkel. A közpénzügyi csomagban szereplő javaslat szerint a költségvetési hivatal rávehető lesz, hogy beárazza a kampányígéreteket. Ha a törvényt elfogadják, már a 2010-es kampányban tisztábban láthatunk. Így talán a politikusok is visszafogják magukat - írja az Index.

A nyájas olvasó emlékszik még olyan kijelentésekre a tavalyi parlamenti választások előttről, hogy az államháztartás köszöni szépen, jól van? És arra, hogy nem lesz áfaemelés? Vagy arra, hogy azonnali, 10 százalékpontos tb-járulékcsökkentésre van szükség, és lesz 14. havi nyugdíj? És eszébe jut, hogy nem sokkal később, 2006. június tájékán, a megszorító csomag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés