Előfizetői tartalom

Mégis jelentősen emelkednek a budapesti áramárak?

Portfolio
Miközben a Főtáv a távhődíj csökkentését célzó árfelülvizsgálatot kíván indítani, egy ettől független ok miatt elképzelhető, hogy Budapesten mégis jelentősen emelkedni fognak az áramárak. Ez ekkor következhet be, ha a Budapesti Erőmű Zrt. (Bert) és a Magyar Villamos Művek Zrt. kereskedő cége, az MVM VK nem tud megállapodni a régieknél rövidebb lejáratú új hosszú távú áramvásárlási megállapodások (htm) árairól. A Világgazdaság úgy tudja, hogy a két cég között elakadóban vannak az ezen szerződésekről szóló tárgyalások, azaz igen messze esik a két fél elképzelése arról, hogy milyen árak mellett tehetnek eleget az EU egyik fő elvárásának, a htm-futamidők rövidítésének.

Kapcsolódó cikkünk2007.10.04 08:28 10%-kal csökkenhet januártól a budapesti távhő ára2007.09.25 08:56 Napokon belül csökkenhet Budapesten a távfűtés költsége A Bert a kínáltnál érezhetően magasabb árat szeretne elérni a következők miatt: három korszerű kapcsolt energiatermelő erőművének - az újpestinek, a kelenföldinek és a kispestinek - tizenhárom, négy-, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés