Előfizetői tartalom

Leállították a banki hitelezést Kínában! - Mi lesz ennek a vége?

Portfolio
Az elmúlt hetekben szép csendben arra "kérték" a kínai hatóságok a kereskedelmi bankokat, hogy az év végi hitelállományuk ne haladja meg az október 31-i állapotot, azaz lényegében befagyasztották a banki hitelezést az ázsiai óriásgazdaságban - írja mai összeállításában a Wall Street Journal. A pénzügyi lap több kereskedelmi bank illetékesétől ezt az egybehangzó állítást kapta, melyet megerősített a Kínai Banki Szabályozó Bizottság egyik illetékese is. Ő arra az "útmutatásra" hivatkozott, amely a makrogazdasági egyensúly megőrzését célzó lépéseket támogatja.

A hitelezés kvázi befagyasztása egy újabb lépés a gazdasági növekedés rendkívül gyors dinamikájának fékezésére és a lap jelzése szerint egyelőre nem tudható, hogy mikor állhat helyre a hitelezési üzletmenet (január előtt biztosan nem). Eddig a kínai hatóságok sorozatos jegybanki kamatemelésekkel (idén négy alkalommal), illetve kötelező tartaléktára-emelésekkel operáltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés