Előfizetői tartalom

Keddre várhatók az izgalmak

Portfolio
Az előttünk álló hét - részben a csütörtöki amerikai szünnap miatt - a szokásosnál kevesebb makroadatot/jelentést ígér, de ezek közül néhány kiemelten fontosnak számít. Magyar viszonylatban holnap egy sajtótájkoztató keretében megtudhatjuk az októberi államháztartási folyamatokat és az év utolsó két hónapjára képet kaphatunk frissített előrejelzésekről. Csütörtökön az 5 és 10 éves kötvényaukciók mellett a Reuters szokásos havi elemzői felmérésének eredményei látnak napvilágot, míg pénteken kiderül, hogy éves viszonylatban valóban megfordult-e a kiskereskedelmi forgalom visszaesése.

A figyelt régiós országokban némi meglepetésre lényegesebb makroadat nem jelenik meg a héten. A fejlett piaciak közül lényeges a hétfő esti amerikai novemberi ingatlanpiaci index értéke, melyet kedden a megkezdett házépítések és a kiadott építési engedélyek októberi számai követnek. Ezek a gazdasági növekedési kilátásokra, így a kamatcsökkentési várakozásokra érdemi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés