Előfizetői tartalom

Sosem vettünk még fel ennyi devizahitelt mint most

Portfolio
Az idén a harmadik negyedévben minden korábbi szintet megdöntött a lakosság hitelfelvételi kedve. Legalábbis a devizahiteleknél, a forinthitelek ugyanis szinte teljesen kiveszőben vannak. A lakossági megtakarításokból egyre nagyobb részt hasítanak ki a befektetési jegyek. Az állam helyzete eközben javul, de nem eléggé.

A harmadik negyedévben a háztartások csaknem 400 milliárd forintot, egy munkanapra vetítve nagyjából 6 milliárd forintnyi devizahitelt vettek fel. A sosem látott mértékű hitelboom árnyoldala a forinthitelek zuhanása: az ilyen tranzakciók egyenlege hosszú ideje null körül mozog.A mai előzetes pénzügy számla adatokból az is kiderül, hogy lakosság bruttó megtakarításállománya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés