Előfizetői tartalom

OECD: nem válságunk, hanem problémánk van, amit mi idéztünk elő

Portfolio
Nincs válság Magyarországon, hanem olyan problémánk van, "amit mi idéztünk elő és ezt kijavíthatjuk, de ha ez nem történik meg, akkor lesz válság" - jelentette ki a mai gazdasági konferencián Angel Gurria. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkára hozzátette: "egy kicsit nagyobb problémánk van, éppen ezért keményebb lépések kellenek, de menni fog". A főtitkár amellett, hogy elismerően szólt a magyar kormány által a költségvetési kiigazítás körében tett lépésekről, felhívta a figyelmet a további lépések irányára és fontosságára.

Gurria leszögezte: "a magyar kiigazítási program halad, amelyhez a monetáris politika támogató magatartást tanúsít" és az inflációs várakozások kiegyensúlyozottak közép távon. Az OECD főtitkára kijelentette: "még akkor is, ha ez egy hosszú át, a kormány elindult a makrogazdasági stabilitás megteremtésének útján". Ezen az úton a következő lényeges feladatokat, kihívásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés