Előfizetői tartalom

Karvalits: lazíthatunk a monetáris politikán, ha nincs baj a várakozásokkal (2.)

Portfolio
"Minél több bizonyítékot szerzünk arról, hogy az inflációs várakozások terén nincs baj, annál inkább lazíthatunk a monetáris politikán" - jelölte ki a következő két év monetáris politikájának fő keretrendszerét a mai gazdasági konferencián Karvalits Ferenc. A Magyar Nemzeti Bank alelnöke jelezte: a legutolsó információk is azt mutatják, hogy a várakozásokkal nincsen gond.

Karvalits kifejtette: a jegybank célja az, hogy az aktuális kamatdöntéseken túl a hosszú távú célok eléréséről, az ahhoz vezető stratégiáról is minél egyértelműbb és átláthatóbb képet vázoljon. Leszögezte: a magyar monetáris politika az ország kis és nyitott gazdaságával is összefüggésben "a kockázati prémium ingadozására nem képes és nem is fog reagálni"....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés