Előfizetői tartalom

Gyurcsány: nem megalapozottak az újabb választási költségvetéssel kapcsolatos félelmek (3.)

Portfolio
"A kiigazítás megszorító szakaszának nagyjából a végén vagyunk, amikor a költségvetés kiadási oldala szűkül radikálisan, ..., de ez nem azt jelenti, hogy a reformoknak meg kell állnia" - szögezte le mai, a GKI Gazdaságkutató Zrt. konferenciájának indító beszédében Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök hangsúlyozta: "azok a reformok, amelyeket most csinálunk (egészségügy, oktatás, közigazgatás), azok következmények. Amit csinál a kormány, az attitűd váltás, mentalitás váltás", ezzel a szociális juttatásoknak a gazdaság teherbíró képességgel való összeegyeztetésének szükségességére utalt.

Fontos kijelentés a kormányfőtől az: "nagy biztonsággal állítható, hogy azok az aggodalmak, amelyek a 2009-2010-es költségvetésre vonatkoznak, nem, vagy csak kevésbé megalapozottak". "Nem 3% alatti hiányra, hanem a teljesen kiegyensúlyozott költségvetésre kell törekedni" - szögezte le Gyurcsány. Hozzátette: a rövid távú cél a 3% alatti (GDP-arányos) deficit, "amelyhez erős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés