Előfizetői tartalom

Meglepően erős maradt a New York-i körzet feldolgozóipari aktivitása, de...

Portfolio
Miközben az elemzők jelentős lassulásra számítottak, addig a tényadat szerint csupán minimálisan csökkent novemberben a New York-i körzet feldolgozóipari aktivitására vonatkozó index - közölte a térségben illetékes szövetségi jegybank. Figyelmeztető jel ugyanakkor, hogy a következő hat hónapra vonatkozó várakozások alindexe 6 éve a legalacsonyabb szintre süllyedt, ami összefügg a gazdasági lassulással kapcsolatos kilátásokkal, illetve a szigorodó hitelezési feltételekkel.

A New York-i gazdasági aktivitási index az októberi 28.8 pontról 27.4 pontra süllyedt, azaz továbbra is 3 éves csúcsa körüli szinten maradt, miközben a piac 15-18 pont közöttre esésre számított. Nulla feletti mutató érték gazdasági expanziót jelent. A vártnál lényegesen jobb teljesítményben a szállítások és az új megrendelések alindex kedvező eredménye játszotta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés