Előfizetői tartalom

GKM: nem lesz kétszámjegyű áramáremelés a háztartásoknál

Portfolio
"Nincs olyan tényező, ami miatt a lakossági áramszolgáltatás esetében kétszámjegyű áremelkedésre kellene számítani" - hangsúlyozza a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közleményében. "A Kormány a rendelkezésre álló valamennyi eszközzel élni kíván, hogy a villamos energiára ható árnyomást csökkentse." - egészíti ki a GKM. A kijelentések azonban bizonyára nem nyugtatják meg a vállalati kört, amely esetében a hírek szerint könnyen kialakulhat több tíz százalékos januári tarifaemelkedés is.

A közlemény szerint a kormányzat az egyetemes szolgáltatás zavartalansága érdekében biztosítja az ahhoz szükséges megfelelő villamosenergia-mennyiség rendelkezésre állását. Az egyetemes szolgáltatásnál az állam nem vonul ki teljesen a rendszerből, egyfajta hatósági árellenőrzés a továbbiakban is megmarad. A jövőben is lehetősége van a Magyar Energia Hivatalnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés