Előfizetői tartalom

Elmélyítik a gazdasági problémákat az új banki tőkekövetelmény szabályok? - az MNB szakértője válaszol

Portfolio
A jegybank egyik alapvető feladata, hogy támogassa a pénzügyi rendszer stabilitását, amelynek fontos része a szabályozási környezet fejlesztésében való aktív részvétel és a jogszabályok lehetséges hatásainak felmérése. A pénzügyi intézmények szabályozásában 2007 nyarán jelentős változás következett be Magyarországon: életbe léptek az új bázeli tőkeszabványokon (Bázel II) alapuló jogszabályok. Zsámboki Balázs, a Magyar Nemzeti Bank vezető közgazdasági szakértője tanulmányának célja, hogy megvizsgálja az új banki szabályozás várható következményeit és lehetséges pénzügyi stabilitási hatásait.

Fórum A témával kapcsolatos kérdésekre maga a szerző válaszol a Portfolio.hu fórumában. Olvasóink kérdéseiket a mai napon tehetik fel. A tanulmányban a szerző nemzetközileg aktív nagybankok vállalati hitelportfólióját alapul véve felméri a banki tőkekövetelmények ciklikusságának várható alakulását, és rámutat, hogy kedvezőtlen gazdasági körülmények idején...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés