Előfizetői tartalom

Nem aggódik a PM a GDP-adat láttán

Portfolio
A harmadik negyedéves GDP-adatok azt mutatják, hogy a gazdaság túl van a növekedési mélyponton, mert az előző negyedévhez mért bővülés 0.3 százalék lett a megelőző negyedévi 0.1 százalékot követően - találta meg a kormány számára kedves számot Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium szóvivője a KSH mai jelentésében. Pichler az Index-nek nyilatkozva rámutatott: látható, hogy a kormány által meghirdetett fiskális konszolidáció sikeresen halad.

A növekedési veszteség jelentős részben az állam teljesítményének, az állami, nem piaci szolgáltatások visszaszorulásának, azaz a kisebb állam megvalósulásának a következménye, ami az államháztartás reformjának fő célkitűzése, mondta Pichler. Hozzátette: a korábbinál kisebb állam egy szintet elérve tovább már nem csökkenti a GDP bővülési ütemét, a növekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés