Előfizetői tartalom

Elemzők az elszomorító magyar GDP-növekedésről (2.)

Portfolio
Idén július-szeptember között már a harmadik egymást követő negyedévben nulla közeli volt a negyedéves alapú gazdasági növekedés Magyarországon, ami a kormányzati megszorítások kibocsátás-visszafogó hatása mellett a mezőgazdaság igen gyenge teljesítményével is összefügg. A KSH becslése szerint szezonálisan igazítva 1.1%-kal nőtt a magyar gazdaság az előző év azonos időszakához képest a második negyedéves 1.2% után, a részletes adatokra december 7-ig kell várni. Negyedéves alapon 0.3%-os volt a bővülés, amely gyorsabb, mint a második negyedéves 0.1% és némi reményt kelthet azzal kapcsolatban, hogy a növekedési lassulás elérhette a mélypontját. Az alábbiakban az elemzői reakciókból néhány gondolatot emelünk ki. A kommentárok teljes terjedelmükben a portfolio.hu angol oldalán olvashatók.

Amellett, hogy a negyedéves alapú növekedés gyorsulása pozitív fejlemény, az éves átlagos GDP-növekedésre vonatkozó 2.0%-os elemzői konszenzust 1.5-1.8% körülre lefelé kell módosítani - jegyezte meg Szentiványi Nóra, a JP Morgan londoni stratégája. Õ úgy látja, hogy a nettó export lehetett a legnagyobb felfelé, míg a belső kereslet (mind a magán-, mind a közszféra)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés