Előfizetői tartalom

Bernanke: gyakrabban és hosszabb távú prognózisokat fogunk adni (5.)

Portfolio
Az eddigi kettő helyett évente négy alkalommal ad közre gazdasági előrejelzéseket az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed, és azok időhorizontja az eddigi kettőről három évre bővül - jelentette be egy mai gazdasági előadásában Ben Bernanke Fed-elnök. Az első ilyen gazdasági prognózis november 20-án, azaz jövő kedden lát napvilágot a múlt hónap végi Fed kamatdöntés jegyzőkönyvével együtt.

A jegybankelnök a teljes (headline) inflációs adat fontosságát emelte ki, mint a monetáris politika számára releváns mutató az árstabilitási célkitűzés teljesítésére. Ezzel közvetve arra utalhatott, hogy amennyiben a későbbiekben egy formális inflációs célt fogalmaz meg a Fed, úgy az a headline inflációra vonatkozhat majd (pontosabban a személyes kiadások árindexére)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés