Előfizetői tartalom

5%-os gázáremelés, több tíz százalékos vállalati áramárdrágulás jön januártól (2.)

Portfolio
5%-os lakossági és 4.3%-os ipari közületi gázáremelést javasol jövő év elejétől a Magyar Energia Hivatal (MEH) és a Népszabadság információi szerint ez az indítvány kerül a kormány elé. Az előkészítő anyag szerint ilyen mértékű gázáremelés mellett legfeljebb 2-3%-os távhőár-emelés lehet indokolt, bár ez nem kormányzati, hanem helyhatósági hatáskör.

Januártól viszont megszűnik a kormány hatósági ármegállapítási jogköre az ipari-közületi áramárpiacon, és könnyen elképzelhető több tíz százalékos áremelés, melyet az Elmű kalkulációja jelez. A domináns áramszolgáltató szerint "egy tipikus áramszolgáltatónak" 2008-tól 17-41 százalékkal kellene emelnie a cégek-közintézmények villanytarifáját. A lakosság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés