Előfizetői tartalom

Vártnál nagyobb gazdasági növekedés Japánban, nincs ok az ujjongásra

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően változatlanul, 0.5 százalékon hagyta a Bank of Japan irányadó kamatlábát, a döntés hatására a jen minimálisan gyengült a dollárral szemben. A döntés lehetőségére már korábban is utalt a japán miniszterelnök, mivel az elmúlt időszakban a jen túl gyorsan erősödött a dollárral szemben. A jen felértékelődése leginkább az exportágazatot aggasztja. A japán fizetőeszköz hétfőn 18 hónapos csúcsára erősödött a dollárral szemben, a devizapiacon 109.13-as szinten is kereskedtek vele.

usdjpycomp Szintén a mai napon jelentek meg a harmadik negyedévi GDP adatok (évesített negyedéves) Japánban, az éves gazdasági növekedés 2.6 százalékos volt - jelentősen felülmúlva a szakértői várakozásokat (1.8%)-, melynek hátterében az erőteljes belföldi kereslet állt. A jen esetleges további felértékelődése - részben a carry trade ügyletek miatt - és a kedvezőtlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés