Előfizetői tartalom

Elemzői reakciók az inflációs adatokra - Lesz-e novemberben kamatvágás? (3.)

Portfolio
A vártnál magasabb, 6.7%-os átlagos fogyasztói árdrágulásról számolt be októberre vonatkozóan ma reggel a KSH, amely gyorsuló pénzromlási ütemet jelez a szeptemberi 6.4%-ról. Októberben elsősorban ismét az élelmiszerárak hajtották fel az inflációt. Az élelmiszer- és energiaárak nélküli maginfláció is emelkedett a tizedik hónapban. Ennél is lényegesebb, hogy a rövid bázisú maginfláció jelentősen ugrott, amely a kamatcsökkentési kilátásokra érdemben kedvezőtlenül hathat, bár nem feltétlenül vonja kétségbe a novemberi kamatvágás lehetőségét. Az alábbiakban az elemzői reakciók egy-egy lényeges momentumát emeljük ki, a kommentárok teljes terjedelmükben a portfolio.hu angol oldalán olvashatók.

Újabb elemzői kommentárok is érkeztek a Dresdner Kleinwort, a Goldman Sachs, a Citi, a Raiffeisen, a Danske szakértőitől. Ezekről részletek szintén az angol oldalon olvashatók.Kapcsolódó cikkünk2007.11.13 09:00 Visszaemelkedett az infláció! - Lesz-e ebből kamatvágás? (3.)Meglepő a részletes adatokban a gyógyszerek és a távközlési szolgáltatások (hatósági termékkör)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés