Előfizetői tartalom

Az Európai Bizottság borúlátóbb a kormánynál

Portfolio
Az Európai Bizottság november elején tette közzé legfrissebb, összes tagállamra kiterjedő prognózisát. Ebben a visegrádiak között természetesen Magyarországot is értékelte. A beszámoló külön kitér az egyes országok növekedési és költségvetési kilátásaira is. A Bizottság a kormányzatnál némileg pesszimistábbnak ítéli meg a magyar gazdaság kilátásait.

Visszafogott növekedés az Európai Unióban. Az Európai Bizottság novemberi előrejelzése az unió további mérsékelt gazdasági növekedését, valamint a költségvetési helyzet ez évben tapasztalt javulásának megtorpanását prognosztizálja 2008-2009-re. A Bizottság 2.4 százalékra módosította az EU 2008 és 2009-re vonatkozó növekedési kilátásait (az eurózónát illetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés