Előfizetői tartalom

Nem biztos az IMF a magyar növekedés gyorsulásában

Portfolio
Egyáltalán nem biztos, hogy a kormányzati kiigazítás után a magyar gazdaság lendületbe jön, sőt a jelek sem erre utalnak - foglalja össze a Magyar Hírlap hétvégi száma a lap birtokába jutott IMF háttértanulmányt. A cikk szerint a Nemzetközi Valutaalap úgy látja: a magyar gazdaság előtt álló kihívások nagyok, hiszen olyan összehangolt fiskális és monetáris politikát kell kialakítani, amely stabilitást sugall a befektetőknek.

Az IMF meglátása szerint a befektetők, illetve a pénzügyi világ egyelőre kivár a magyar kiigazítás eredményeivel és hazánk két kihívás előtt áll. Az egyik szerint az államadósság a következő időszakban sem csökken (feltehetően nominálisan), emiatt nem bízhatunk gyors euróbevezetésben, illetve nem sikerült javítanunk az üzleti környezeten. A Valutaalap azt is sürgeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés