Előfizetői tartalom

Milyen adóváltozások lesznek jövőre? Szedjük össze!

Portfolio
Pár napon belül kihirdetik a jövő évi adótörvényeket. Picit kedveznek az átlagjövedelmet keresőknek és a kis- és középvállalkozóknak. Nagyobb lesz a büntetés a törvényszegésért. Jövőre már a cégek is fizetnek luxusadót, és 2009-től számított érték alapú építmény- és telekadó lesz - az Index az adócsomag tegnapi zárószavazása kapcsán szedte össze az adóváltozásokat.

November 15-ig kihirdetik a 2008-as adótörvényeket, így azok januártól hatályba lépnek. Azokkal az átlagmagyar jár a legjobban, mert a személyi jövedelemadóban az adójóváírás szabályait úgy módosítják, hogy a havi bruttó 140 és 200 ezer forint közötti bért keresők zsebében 3-5 ezer forinttal több marad havonta az idei helyzethez képest. Pontosabban: ha valakit idén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés