Előfizetői tartalom

Meglesz a 100 dollár, vagy nem lesz meg?

Portfolio
Tegnap további 1%-kal került lejjebb a WTI decemberi határidős árfolyama Ben Bernanke Fed elnök szavainak hatására, azonban a csökkenés az elmúlt időszaki árfolyam robbanás fényében elhanyagolhatónak tűnik. A kínálati kiesések a befektetők szűkös olajkészletekre vonatkozó félelmeit eleveníthetik majd fel, mellyel akár a 100 dolláros lélektani szint meghaladására is lehet esély (melyet a fundamentumok természetesen már rég nem támogatnak). Az árfolyam jelenleg 0.4%-os pluszban 95.8 dolláron tartózkodik.

Az olaj árfolyama az elmúlt egy hónapban az ilyenkor megszokott stagnálás helyett 21%-kal száguldott új, 98 dollár feletti rekordmagasságig. A lendület, ahogy az korábban valószínűsíthető volt, a 100 dolláros szint előtt megtorpant és azóta kisebb korrekció zajlik a piacon. Tegnap Ben Bernanke kongresszusi meghallgatásán mondott szavai hatottak negatívan az árfolyamra, melyben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés