Előfizetői tartalom

Óriáshullámok hátán a 100 dollárt verdesi az olajár

Portfolio
Soha nem látott, 98.03 dolláros szintre emelkedett a WTI decemberi határidős árfolyama, melyben a dollár további gyengülése mellett a kínálati kieséstől való félelmek fokozódása, valamint az amerikai olajkészletadatok csökkenésére vonatkozó spekulációk jelentős szerepet játszanak. A WTI decemberi határidőre tegnap közel 3%-kal emelkedett, ma pedig további 1.2%-kal.

Az olajár heves emelkedésében jelentős szerep jut annak, hogy a BP és a ConocoPhilips is evakuálta északi tengeri olajplatformjait, miután várhatóan 36 láb magas hullámokat hozó vihar készülődik a térségben. A Conoco az Ekofisk A, B és C platformról evakuált, míg a BP a valhalli mezőről szállíttatott partra 150 munkást. A valhalli mező napi 80 ezer hordós kapacitással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés