Előfizetői tartalom

Gyorsuló infláció fenyegeti az orosz gazdaságot

Portfolio
Oroszországban a fogyasztói árak 1.6 százalékkal emelkedtek október során, amely kissé meghaladja az előzetes várakozásokat. A januártól októberig számított átlagos inflációs ráta jelenleg 9.3 százalékon áll, szemben a tavalyi év azonos időszakával, amikor jóval alacsonyabb, 7.5 százalékos volt. Az infláció gyorsulásának hátterében az emelkedő élelmiszerárak állnak, egy hónap alatt 3.3 százalékos drágulás következett be.

Az élelmiszerárak emelkedése egész Európa számára és különösen Magyarországon is jelentős problémát okoz. A frissen megjelenő inflációs adat újabb rossz hírt jelentett az orosz gazdaság számára, amit rosszul fogadtak a hatóságok, mivel a tervek szerint 2007-ben 8 százalékra szeretnék leszorítani az infláció éves ütemét. Az Orosz Statisztikai Hivatal év végéig 11...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés