Előfizetői tartalom

Költségvetési szabályok - van is egyetértés, meg nincs is (2.)

Portfolio
Egyetértésre jutott az öt parlamenti párt képviselője arról, hogy a közpénzügyi szabályozást és ezen belül az Országgyűlés Költségvetési Hivatalának felállítását az Alkotmányban rögzítik - mondta az MTI beszámolója szerint a tárgyalás után Veres János pénzügyminiszter. Veres elmondása szerint alapvető kérdésekben nincs véleménykülönbség, csak szövegezési pontosítások hangzottak el, az önkormányzatok adósság kereteinek szabályozásáról még további egyeztetés szükséges.

Az Index megkeresésére az ötpárti egyeztetéseken a Fideszt képviselő Tállai András elmondta, valóban fontosnak tartják a költségvetési hivatalnak és az új keretrendszernek a rögzítését az alaptörvényben, erről nincs vita. A legnagyobb ellenzéki pártnak azonban vannak még kifogásai a megszövegezéssel. Így például azon is korrigálni kellene, pontosan mi kerüljön bele...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés