Előfizetői tartalom

Egyre lassul az amerikai feldolgozóipari aktivitás

Portfolio
Októberben sorozatban már a negyedik hónapban csökkent, de még a bővülés és zsugorodás 50 pontos határvonala felett van az amerikai ISM intézet által közölt feldolgozóipari beszerzési menedzser index. A jelek arra utalnak, hogy az ingatlanpiaci korrekció és a hitelpiaci problémák a gazdaság egyre szélesebb rétegeiben növekedéslassító hatást fejtenek ki, ami a következő negyedévek gazdasági növekedési adataiban érezhetően meg fog jelenni.

Az ISM-index a tizedik hónapban március óta a legalacsonyabb szintre, 50.9 pontra csökkent az előző havi 52-ről, ami alacsonyabb érték, mint amire a piac számított (51.5 pont). A feldolgozóiparon belül a 18 vizsgált alágazat közül 9 esetében jeleztek a cégvezetők fellendülést. Míg az új megrendelésekre vonatkozó alindex mérsékelten csökkent (53.4-ről 52.5 pontra)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés