Előfizetői tartalom

Legalább tavaszig kell várni az újabb japán kamatemelésre

Portfolio
Amint az várható volt, ma hajnalban 0.5%-on tartotta az irányadó kamatlábat a japán jegybank monetáris tanácsa (hét fő szavazott erre, egy fő 25 bp-os kamatemelést szorgalmazott). A jegybank ma megjelent friss gazdasági kitekintőjében 0.1%-ról 0.0%-ra csökkentette a márciusig tartó egy éves időszakra vonatkozó átlagos inflációs előrejelzését, és felhívta a figyelmet, hogy az ingatlanpiaci szegmens (hasonlóan az Egyesült Államokhoz) lefelé mutató gazdasági növekedési kockázatokat hordoz magában. Jelezte azonban, hogy továbbra is a japán kamatkörnyezet normalizálódását szeretné elérni (értsd: fokozatos kamatemelések).

usdjpycomp A piacon minimális reakciók mutatkoztak a kamatdöntésre és a gazdasági kitekintő tartalmára. A befektetők most úgy látják, hogy jövő március körül következhet be leghamarabb egy újabb kamatemelés. Az augusztusra kicsúcsosodott globális pénz- és tőkepiaci turbulencia előtt még idén november-december körülre számítottak a 25-bp-os kamatemelésre az elemzők....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés