Előfizetői tartalom

Feszült figyelem, még érdemes kivárni

Portfolio
Miután az arany árfolyama az elmúlt hetekben a 27 évvel ezelőtt látott 790 dolláros szintek fölé emelkedett, tegnap már megjelentek a profitrealizálók a nemesfém árfolyamának 1.3%-os csökkenését okozva. Jelenleg stagnál a piac, a befektetők a Fed kamatdöntést feszült figyelemmel követik, a kamatcsökkentés elmaradása az árfolyam visszarendeződését vonná maga után.

A várakozások szerint a Fed 25 bázisponttal tovább csökkenti irányadó rátáját, ami támaszt mindenképpen, a további arany árfolyam emelkedéshez katalizátort (hiszen a kamatvágást a piac az elmúlt napokban már nagyrészt beárazta) már csak kisebb mértékben jelenthet. A nemesfém piacán a befektetőknek érdemes lehet még kivárni, hiszen amennyiben az olaj és dollár árfolyama...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés