Előfizetői tartalom

Kétéves mélyponton az amerikai fogyasztói bizalom

Portfolio
Tovább folytatódott a Conference Board által számított fogyasztói bizalmi index esése az Egyesült Államokban. A Katrina Hurrikán 2005 októberi pusztítása óta egyszer sem volt ilyen alacsony a mutató értéke. Októberben 3.9 ponttal 95.6-ra csökkent az index a szeptemberi felülvizsgált adathoz képest. A visszaesés a várakozásokhoz (99.4) képest jóval erőteljesebb volt.

Egyaránt romlott a jelen helyzet megítélése és a kilátásokkal kapcsolatos várakozások, mivel továbbra is érezhető az elhúzódó ingatlanpiaci problémák kedvezőtlen hatása. A jelenlegi helyzetmegítélésre vonatkozó alindex 121.2-ről 118.8-ra zuhant, a várakozások alakulását tükröző mutató pedig 85-ről 80.12 pontra esett (ami 2005 óta a legalacsonyabb érték).

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés