Előfizetői tartalom

Száguldás előtt az orosz piac? - Kedvező politikai hátszelek fújdogálnak

Portfolio
Eltúlzottak a befektetők orosz államfőutódláshoz fűződő aggodalmai, a jövő márciusban esedékes váltás csak kevés meglepetést hozhat - vélik a Goldman Sachs (GS) londoni elemzői, akik emiatt a következő egy évre továbbra is optimisták az orosz részvény-, kötvény- és devizapiaci teljesítménnyel kapcsolatban. A befektetési bank minapi terjedelmes elemzése szerint miután Vlagyimir Putyin jelenlegi államfő október eleji jelzése alapján miniszterelnök lehet jövő tavasztól, csak másodlagos fontosságú, hogy ki lesz utóda az államfői székben. A GS stratégái ugyanis abból indulnak ki, hogy Putyin kormányfőként is lényegében az első számú döntéshozó lesz Oroszországban, és így a politikai-gazdaságpolitikai kiszámíthatóság kedvezően hat majd az orosz eszközök árára.

Az erőskezű Putyin. Az orosz alkotmány szerint legfeljebb két egymást követő periódusra lehet valaki államfő, és mivel Putyinnak ez a második mandátuma, így a március eleji államfőválasztást követően távoznia kell. Előtte december 2-án parlamenti választásokat tartanak, amelynek nagy esélyese az Egyesült Oroszország párt, amelynek listavezető pozícióját elvállalta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés