Előfizetői tartalom

Női elnök lesz Argentína élén - megnyugvás kérdőjelekkel

Portfolio
A jelenlegi államfő felesége, Fernandez de Kirchner nagy többséggel nyerte Argentínában a tegnapi elnökválasztás első fordulóját. A leendő államfő a férje által elkezdett és komoly sikereket hozó gazdaságpolitika folytatódását ígérte. A választási eredmény némi nyugalmat hozhat az argentin pénz- és tőkepiacokon, bár továbbra is maradnak kérdőjeles területek (inflációs adatok hitelessége, adósságtörlesztés folytatódása).

A szavazatok mintegy kétharmadának összeszámolása után Fernandez a voksok 43.6%-át, míg a második helyezett Elisa Carrio 22.6%-át kapta. A 2001-2002-es pénzügyi válság után posztját 2003-ban elfoglaló Nestor Kirchner bár komoly eredményeket ért el a szegénység és a munkanélküliségi ráta csökkentésében (utóbbi 15 éves mélyponton van), vannak tevékenységét komolyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés