Előfizetői tartalom

Nemcsak a kamionoknak kell fizetni jövőre a 42 útszakaszon

Portfolio
A jelenlegi állás szerint jövő januártól nemcsak a kamionoknak (D4 kategória), hanem a 3.5-7.5 tonna (D2), illetve a 7.5-12 tonna közötti D3-as kategóriájú teherautóknak is fizetniük kellene (matricát kellene vásárolniuk) a 42 kijelölt útszakaszon - tudta meg a Világgazdaság. Az intézkedés célja, hogy minden tehergépjármű hozzájáruljon a közúthálózat fenntartásához. Mivel a D3-asok száma elenyésző a többi besorolásúéhoz képest, így a lépésnek jelentős többletbevételi hatása nem lenne.

Mint ismert, a közúti díjfizetést idén április 1-jétől terjesztették ki. Akkortól a 3.5 tonnánál nehezebb gépjárműveknek (D2-D4 kategória) az addig ingyenes autópálya-szakaszokon és az autóutakon - kivéve egyes autópályák fővárosi bevezető szakaszait, illetve az M0-st - is fizetniük kell. Másrészt a 12 tonna össztömeg feletti járművek (D4) vezetőinek az országos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés