Előfizetői tartalom

Magyarországi tanár lehet az új lengyel pénzügyminiszter

Portfolio
A budapesti Közép-Európai Egyetem (CEU) Közgazdasági Tanszékének vezetője és professzora, illetve a Pekao Bank vezetőjének tanácsadója lehet az új lengyel pénzügyminiszter - számolt be a koalíciós tárgyalások egyik megállapodásáról ma reggel két lengyel napilap is. Jacek Rostowski a gyors euróbevezetés nagy híve és társszerzője volt a nagy nemzetközi visszhangot kiváltó lengyel sokkterápiának, amelyet a kommunizmus 1989-es összeomlása után indítottak el Lengyelországban.

Amennyiben igaz Rostowski pénzügyminiszteri jelölése, az nagyon jó hírnek számít, mert növeli a gyors lengyel euróbevezetés esélyét - kommentálták a hírt az UniCredit MIB bécsi elemzői. A pénzcsere gyorsítása a makrogazdasági akadályok (főként az államháztartási hiány) lebontását is magával vonja, bár a jelenlegi államfő által kinevezett jegybankelnök képezhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés