Előfizetői tartalom

Az óvatosság maradt a fő elv az MNB-nél - itt a közlemény (3.)

Portfolio
Kitartott óvatos kamatcsökkentési politikája mellett a monetáris tanács. Mai ülésén a testület a 7.5 százalékos kamat szinten tartása mellett döntött, így nem jött el a harmadik kamatcsökkentés a lazító ciklus júniusi kezdete óta. A döntésről kiadott közlemény szerint "a jelenlegi makrogazdasági és pénzpiaci környezet lehetőséget adhat az alapkamat mérséklésére, azonban az inflációs kockázatokra és a nemzetközi befektetői környezet bizonytalanságára való tekintettel a Monetáris Tanács továbbra is óvatos kamatpolitikát kíván folytatni".

A monetáris tanács "továbbra is azt valószínűsíti, hogy 2009-ben elérhető a 3 százalékos inflációs cél. Ebben az is szerepet játszik, hogy a gazdaság növekedése tartósan elmarad az elmúlt években tapasztalttól." "Az inflációs cél elérésének azonban feltétele, hogy az egyszeri áremelkedések ne vezessenek a várakozások tartós megemelkedéséhez." - hangsúlyozza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés