Előfizetői tartalom

Folytatódik a nyugdíjkorrekciós program: 760 ezren kapnak extra pénzt jövőre

Portfolio
A még 2005. novemberében a kormány által elfogadott, 5 évre vonatkozó nyugdíjkorrekciós program részeként ma megerősítette a kormányszóvivő, hogy jövőre mintegy 760 ezren kapnak kiegészítő nyugdíjemelést. Daróczi Dávid elmondása szerint jövőre 4.5%-os kormányzati inflációs prognózis mellett átlagosan 4.9%-kal emelkednek a nyugdíjak, de a korrekciós program részeként összességében 8.4%-kal nő a nyugdíjakra fordított összeg idénhez képest. Önmagában a nyugdíjkorrekciós program 2008-as hatása mintegy 37 milliárd forint, amelyet a jövő évi büdzsé már tartalmaz.

A 4.9%-os átlagos jövő évi nyugdíjemelés úgy jön ki, hogy a 4.5%-os átlagos inflációs, illetve az 5.2%-ra kalkulált országos nettó béremelkedési előrejelzést fele-fele súllyal veszi figyelembe a kormány (a svájci indexálás értelmében). A 4.9%-os járandóságnövelésen túl 760 ezer nyugdíjas még többletemelést is kap, amelynek mértéke maximum 10 százalék lehet....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés