Előfizetői tartalom

Meglepetés nélkül lassul a német konjunktúra - nem lesz recesszió (3.)

Portfolio
A vártnak lényegében teljesen megfelelő mértékben csökkent októberben a kiemelten figyelt német Ifo konjunktúra-index. A mintegy 7000 vállalat megkérdezésével végzett felmérés szerint a mutató 104.2-ről 103.9 pontra süllyedt. A jelenlegi helyzetmegítélésre vonatkozó külön felmért index 109.9-ről 109.6 pontra süllyedt. Az elkövetkezendő hónapokra vonatkozó várakozásokkal kapcsolatos mutató lényegében 98.7 ponton stagnált.

Bár az erős euró nyomot hagy a német vállalati vezetők várakozásain, de maga az exportkereslet továbbra is kedvezőnek mondható; a globális pénz- és tőkepiaci korrekció pedig még a legkedvezőtlenebb forgatókönyv esetén sem vezet német gazdasági recesszióhoz - jelezték hírügynökségeknek adott nyilatkozataikban az Ifo gazdaságkutató intézet szakértői. A történelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés