Előfizetői tartalom

Financial Times melléklet Magyarországról: miért kellene aggódnunk?

Portfolio
Későn jött Magyarországon az államháztartási egyensúlytalanság kiigazítása, de szerencsére még az elmúlt hónapokban tapasztalt globális pénz- és tőkepiaci turbulencia előtt - olvasható a Financial Times éves Magyarország mellékletének egyik cikkében. A neves brit üzleti napilap szerint az Európai Unió történetének egyik legkeményebb megszorító csomagja indult el tavaly ősszel hazánkban, amely nélkül az elmúlt hónapokban lezajlott fejlett és fejlődő piaci korrekció újabb külső sokként érte volna az országot. A Gyurcsány-csomag komoly külső és belső egyensúlyjavító hatása miatt viszont csekély mellékhatásokkal megúsztuk azt.

A Financial Times mellékletét készítők emlékeztetnek: külföldről sokan kedvelt turista célpontnak látják az országot, a boltokat pedig jó bevásárlási lehetőségnek. Ha kívülről látszólag minden rendben van, akkor "mi az ami aggodalomra adhat okot?" - teszik fel a kérdést a szerkesztők. Elsősorban az igen komoly társadalmi és politikai megosztottságban keresik a választ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés