Előfizetői tartalom

65 dollárt ér egy hordó olaj, mégis közelít a 100-hoz

Portfolio
Jelentős, 2.2%-os emelkedéssel zárt tegnap a WTI novemberi határidős árfolyama, melyet ma újabb 1%-kal gyarapított. A fekete arany ismét a korábbi 90 dolláros csúcsszintek felé tart, melyet ezúttal elsősorban a nem várt, nagymértékű amerikai olajkészlet csökkenés váltott ki. Az árfolyamnak emellett a török katonák kurd gerillák elleni légitámadása is támaszt jelent.

Az amerikai Energia Információs Hivatal tegnapi jelentése szerint az elmúlt héten a nyersolajkészletek 5.3 millió hordóval kerültek lejjebb a várt 963 ezer hordós emelkedés helyett. Így a készletek tovább folytatják a júliusban kezdődött zuhanást, 2.6%-kal tartózkodva az öt éves átlagos szint felett, illetve 3.7%-kal meghaladva az ilyenkor megszokott értéket.A benzinkészletek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés