Előfizetői tartalom

Romló feldolgozóipari, javuló szolgáltatói bizalom az eurózónában

Portfolio
Miközben a vártnál jóval nagyobb mértékben esett az eurózóna feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe, addig a szolgáltatói szektor mutatója a vártnál nagyobb mértékben emelkedett - derül ki a ma közzétett előzetes októberi adatokból. Összességében kissé tovább hűlt a monetáris övezet gazdasági aktivitása a kompozit index alapján, amely az Európai Központi Bank kamatdöntésben illetékes tagjai közül azok hangját erősítheti, akik szerint nincs szükség további kamatemelésre (a kifulladó konjunktúra egyre inkább nyilvánvaló).

A feldolgozóipari BMI a szeptemberi 53.2-ről 51.5 pontig esett (várt: 53.0 pont), ami bő két éve a legalacsonyabb érték, de még mindig a bővülés és a zsugorodás 50 pontos határvonala feletti. A BMI csökkenése a dollárral szemben folyamatosan új történelmi csúcsokat döntögető euró, illetve a 90 dollárig emelkedő olajárak mellett nem meglepő. Figyelmeztető jel, hogy a feldolgozóipari...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés