Előfizetői tartalom

Olajkészletekre várva

Portfolio
A tegnapi 0.9%-os csökkenést követően ma újabb 0.2%-ot hanyatlott az olaj árfolyama, mely a múlt heti 90 dolláros csúcs felállítása óta folymatosan csökken. A befektetők profitrealizálásaiban a mai napon esedékes amerikai olajkészlet adatok előtti kivárás játszhatja a főszerepet, melytől az elemzők a készletek további gyarapodását várják.

A Bloomberg által megkérdezett 16 elemző becslésének mediánja alapján az elmúlt héten 963 ezer hordóval emelkedtek az olajkészletek, a benzinkészletek pedig 475 ezer hordóval. Az olajárnak eddig támaszt jelentenek a törökországi fejlemények, miszerint a hadsereg bombázta az észak iraki területeken tartózkodó kurd lázadókat. Az árfolyam csökkenésének irányába hathat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés