Előfizetői tartalom

4-es metró: újabb fél éves csúszás jöhet "az érdekünkben"

Portfolio
Arra hivatkozva, hogy az utazóközönség érdekében megtoldják a próbaüzem idejét, fél évvel 2011 közepére tolódhat a 4-es metró első szakaszának (Kelenföld - Keleti pályaudvar) átadása - értesült a Népszabadság. Ezt a napokban készül bejelenteni Demszky Gábor főpolgármester annak ünnepélyes apropóján, hogy a második fúrópajzs is eléri a Tétényi úti metróállomást, és áttöri annak falszerkezetét. A lap cikke alapján úgy tűnik: valójában az állomásépítési munkálatok eltolódása állhat az átadási késedelem mögött.

A cikk szerint egyelőre nem tisztázott, hogy kész lesz-e a Fővám téri állomás addigra, mire a fúrópajzs odaér, azaz az állomás építésénél van a fő probléma. A Szent Gellért téren is hasonló a gond, ott leghamarabb év végére, január elejére vehetik ismét birtokba az autósok a már hosszú ideje elkerített kétszer egy sávos utat. Erre már tavaly ősszel sor kellett volna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés