Előfizetői tartalom

ICEG: magasabb infláció, de kis kockázatok

Portfolio
A reálgazdasági mutatószámokat tekintve ugyan a világgazdasági konjunktúra elnyújtott, lassú kifutására vonatkozó jelekkel szembesül a magyar gazdaság, az Egyesült Államokban kibontakozó hitelpiaci válság kedvezőtlen hatásai ugyanakkor mindinkább beépülnek a pénzügyi, finanszírozási környezetbe. Emiatt mind 2007 hátralévő részében, mind 2008-ban kedvezőtlenebbek mind a világgazdaság, mind az európai térség növekedési lehetőségei, sőt, erőteljesebbek a kockázatai egy esetleges éles fékeződésnek is. Az energiaárak jelenlegi alakulása ugyancsak a lefelé irányuló kockázatokat erősíti - értékeli a világgazdasági és a magyar kilátásokat legfrissebb elemzésében az ICEG EC kutatóintézet.

2007 második negyedévében a GDP éves növekedése 1.2%-ra lassult. Hasonlóan alacsony értéket utoljára 1996-ban, a Bokros-csomag bejelentését követő évben regisztrálhattunk. Bár az igen jelentős fékeződés hátterében főként az állami kiadások (közösségi kiadások, a háztartások felé irányuló pénz- és természetbeni juttatások, valamint az állami beruházások) visszafogása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés