Előfizetői tartalom

PM: csökkenő éves deficitprognózis, 32 milliárdos hiány lehet októberben (3.)

Portfolio
A Pénzügyminisztérium prognózisa szerint technikai ok miatt októberben 31.9 milliárd forintos hiány keletkezik az államháztartásban, enélkül 25 milliárd forintos többlet alakulna ki - jelentette be a mai államháztartási sajtótájékoztatón Tátrai Miklós. A tárca államtitkára elmondta: ezzel az első 10 hónap összesített deficitje 1179 milliárd forint lesz, ami a GDP 4.6%-át jelenti az első kilenc havi 4.5% után.

A PM 50 milliárddal 1479.9 milliárd forintra csökkentette ma a teljes évi hiányelőirányzatot az államháztartás három alrendszerének korábban vártnál jobb teljesítménye miatt. Emiatt a pénzforgalmi szemléletű deficitszám a GDP 6.0%-áról a GDP 5.8%-ára mérséklődik. Mivel az önkormányzatok deficitje a tervezettnél várhatóan a GDP 0.1%-ával magasabb lesz, emiatt az uniós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés