Előfizetői tartalom

Nem annyira rosszak az amerikai növekedési kilátások

Portfolio
Mérsékelt ütemben, de növekedhet az amerikai gazdaság a következő hónapokban - legalábbis ezt valószínűsíti az előrejelző szerepű makroindikátorokból képzett kompozit mutató értéke, amelyet ma tett közzé a Conference Board. A leading indicators 0.3%-kal emelkedett szeptemberben a várt 0.4%-kal szemben. A pénz- és tőkepiaci turbulencia által leginkább érintett augusztusban 0.8%-kal csökkent a mutató (eredetileg 0.6%-os mérséklődést közölt az intézet).

Az index 10 komponenséből 3 emelkedett szeptemberben, a legnagyobb lefelé húzó hatással az éppen tegnap megjelent kiadott építési engedélyek száma volt.Kapcsolódó cikkünk2007.10.17 14:38 Nagyon rossz ingatlanpiaci adatok a tengerentúlról (2.)

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés