Előfizetői tartalom

Matolcsy: már 2008-ban osztogasson a kormány!

Portfolio
Mivel úgysem teljesítünk egyetlen maastrichti konvergenciakritériumot sem, így nem érdemes az államháztartási hiánycsökkentést túlságosan erőltetni, ezért az ellenzéki Matolcsy György azt javasolja, hogy a kormány jövőre legalább 200-250 milliárdot ne hiánycsökkentésre, hanem vagy adó- és járulékmérséklésre, vagy egyéb gazdaságélénkítő célokra fordítson. Tegnap kezdődött meg a parlamenti szakbizottságokban a 2008-as költségvetés megvitatása, ezen fogalmazta meg javaslatait az Orbán-kormány volt gazdasági minisztere. A Napi Gazdaság beszámolója szerint a javaslatokat vegyesen fogadták a kormányoldali képviselők.

Matolcsy szerint a kormány mind a gazdasági növekedést (2.8%), mind az infláció éves mértékét (4.5%) alulbecsülte a jövő évi büdzsében (3-3.5%, illetve 5.5-6.0% körüli lehet véleménye szerint), ezért az adóbevételek legalább 10%-kal túlteljesülhetnek. A többlet bevételi forrást javasolja gazdaságélénkítésre költeni. Göndör István szocialista képviselő "életveszélyesnek"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés