Előfizetői tartalom

Ha a törökök nem lépnek, visszaeshet az olajár

Portfolio
A várakozásoknál nagyobb mértékben emelkedő elmúlt heti amerikai olajkészletek hatására csökkent az olaj novemberi határidős árfolyama tegnap délután, azonban ez nem tartott sokáig, hiszen percekkel később már új, 89 dolláros történelmi csúcsra emelkedett. A kereskedést végül 0.2%-os csökkenéssel zárta a WTI, mely ma 0.7%-kal került feljebb.

Az új csúcs felállításában nagy szerepe volt annak, hogy a török parlament hozzájárult ahhoz, hogy a kormány fegyveres támadást indíthasson az Irak északi területein tartózkodó kurd lázadók ellen. A török miniszterelnök azonban jelezte, hogy a támadás lehetőségének megszerzése nem jelenti a támadás azonnali megindulását. A piaci befektetők a kínálati oldali kieséstől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés