Előfizetői tartalom

Mit tervez a 2010-es választások környékére a Pénzügyminisztérium?

Portfolio
A jövedelemcentralizáció, azaz lényegében az állami adóelvonás mértéke a 2008-as 42.9%-ról 2010-re 40.9%-ra csökken majd, ez azonban nem az adóreform tervezett hatásával, hanem azzal függ össze, hogy a GDP-növekedés mértékénél kisebb ütemben nőnek majd a bérek és a lakossági fogyasztás - foglalja össze a Népszabadság a Pénzügyminisztérium által közzétett, a jövő évi büdzséhez kötelezően fűzött hároméves kitekintőt.

A középtávú tervben - amelyet az idei évtől már a korábbiaknál sokkal komolyabban kell venni - van egy nagyobb érdekesség is: úgy nő erőteljesen a tárcák bérekre fordítható tartalékkerete, hogy közben a központi létszámkeret stagnálhat a következő években. A lap feltételezése szerint ez költségvetési "tartalék" beépítése miatt történik így, amely egyéb váratlan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés